Skip to main content

Bymiljøetaten i Oslo

Etter at Oslo kommune valgte å fjerne alle vanlige parkeringsplasser i Oslo sentrum, satt brukerne av HC-plasser igjen med et inntrykk at tilbudet deres var blitt vesentlig dårligere enn tidligere. Undersøkelser viste derimot at utnyttelsen av HC-plassene ikke var veldig høy, og man valgte derfor å starte en pilot for å synliggjøre tilgjengeligheten til HC-plasser innenfor Ring 1.


  • Kunde:

    Oslo kommune

Prosjektfakta

Prosjektet hadde som mål å:

  1. Gjøre parkeringssituasjonen for personer med HC-kort i Oslo sentrum bedre.
  2. Øke innsikten i det teknologiske mulighetsrommet.
  3. Få mer kunnskap om bruk av HC-parkeringsplasser i Oslo sentrum.

Piloten installerte bakkesensorer på alle tilgjengelige HC-plasser innenfor Ring 1, noe som gjorde det mulig å se hvilke plasser som var ledig både på nett og i app.

Her illustrert ved Morten Rulle: https://youtu.be/b4daKZyS_gM

Løsningsarkitekt

Pål sammen med prosjektleder Sesilie Bjørdal. Her testes det om sensorene fungerer under vann/snø.(Bilde: Bymiljøetaten)Pål hadde en sentral rolle i den offentlige anskaffelsesprosessen og bidro med utforming, evaluering og beslutningsstøtte. Pål hadde ansvaret for arkitekturen av løsningen som bestod av en plattform fra leverandør som skulle integreres med de interne løsningene i Bymiljøetaten, blant annet appen Bil i Oslo.

På bildet: Pål sammen med prosjektleder Sesilie Bjørdal. Her testes det om sensorene fungerer under vann/snø.(Bilde: Bymiljøetaten)

Resultater

Prosjektet ble godt mottatt av brukerne og selv om man grunnet økonomiske årsaker valgte og ikke gå videre fra pilot til implementering av selve sensorene, sitter brukerne igjen med en mye bedre digital løsning som gir oversikt over alle HC-plassene i Oslo. Oslo kommune har også opparbeidet seg masse erfaringer ved bruk av parkeringssensorer og kommunikasjon med disse via Narrowband (NB-IoT). Prosjektet var også med og bane vei for åpne data i etaten, og var finalist til Dataforeningens Årets SmartBy 2020.

Erfaringsrapporten kan man finne på denne siden sammen med rapporter fra andre STOR-prosjekter som Pål også var en del av: https://www.oslo.kommune.no/etater-foretak-og-ombud/bymiljoetaten/laringsrapporter-bymiljoetaten/

Vil du vite mer? Kontakt oss

Vi tar gjerne en prat for å avdekke dine behov og snakke om hvordan vi kan løse dine utfordringer.

Steinar Hansen
CEO
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

T: 906 83 146 

Roger Slaaen
COO
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

T: 934 45 707 

TIL TOPPEN