Skip to main content
28. april 2023 | Fagdag

Fagdag april 2023 ChatGPT workshop

ChatGPT for utviklere var temaet for fagdagen i april. Vi holdt en fire timers workshop med praktiske oppgaver for å virkelig se nytten ved å bruke AI i arbeidet.

Årets andre fagdag hadde temaet “ChatGPT for utviklere”. Verktøy basert på kunstig intelligens er i ferd med å endre hvordan vi jobber med programvareutvikling (og mye annet), og denne fagdagen var lagt opp til å gi deltakerne en smakebit på hvordan ChatGPT kan brukes til å analysere og generere kode.

 

Fagdag-workshop-ChatGPTfagdag-workshop-ChatGPT-2
 

Opplegget startet etter lunsj med en kjapp innføring i hva kunstig intelligens basert på store språkmodeller er for noe, og hvilke muligheter og begrensninger som finnes i teknologien.

Deretter satte vi i gang en workshop med kodeoppgaver som skulle løses med ChatGPT. Mange av oppgavene var hentet fra Project Euler (https://projecteuler.net/), og deltakerne fikk oppleve hvordan ChatGPT kan forstå og løse isolerte kodeoppgaver nesten raskere enn en menneskelig utvikler kan lese oppgaveteksten. Ikke alle oppgavene var like enkle for den kunstige intelligensen, flere av dem var lagt opp til å demonstrere typiske feil tilfeller med ChatGPT kode. Deltakerne fikk oppleve at menneskelig inngripen ofte er nødvendig for å lede KI’en på rett vei, og sammen kan menneske og maskin være et effektivt utviklingsteam.

 

Fagdag-workshop-ChatGPT-3

 

En utfordring for bruk av ChatGPT i våre kunders prosjekter er at det er en utenlandsk nettjeneste som potensielt kan lagre og videreutnytte all input man sender til den, noe som ikke er akseptabelt for mye av våre kunders proprietære kode. Marius Nilsen Kluften fortalte om sine erfaringer med GPT-J, en stor språkmodell KI som kan installeres og kjøres lokalt. Konklusjonen hans er at dette programmet ikke er helt klart til praktisk bruk ennå.

Fagdagen ble streamet for dem som ikke kunne delta fysisk. Her er en forkortet versjon av denne streamen:

Vil du være med på vår neste fagdag?

Ta kontakt med oss i dag for en uforpliktende prat.