Skip to main content
Thore Johnsen

Seniorkonsulent

Thore Johnsen


Thore er en erfaren programvareingeniør med over 25 års erfaring og utdannelse tilsvarende Bachelor fra Høyskolen i Agder.  

Thore har for lengst innsett at han må kode for å trives og deltar derfor på teknisk side i utprøving av ny teknologi, i utviklingsteamet med kode, devops, automasjon og mentoring. Thore er pragmatisk, hands-on med solid fagkompetanse og bred erfaring som kan fylle mange roller fra idé til ferdig produkt.  

Han har i ulike prosjekter hatt roller som tech-lead, fullstack, arkitekt, teknisk prosjektleder og produkteier på ulike plattformer. De siste årene har han jobbet som Lead Architect i en stor bedrift med modernisering av store monolitter, design av nye tjenester og samtidig fungert som backendutvikler og devops engineer. Han er godt kjent med domener innen det offentlige og har jobbet med store kunder som Posten, Oslo Kommune, Skattedirektoratet, Digitaliseringsdirektoratet og Gjeldsregisteret. 

Thore har god erfaring med smidige prosjekter med Scrum og Kanban, og er opptatt av strukturert og organisert utvikling. Han har god erfaring innen tema som DevOps-prosesser, API-utvikling og tjenesteorienterte prinsipper som micro services, eventdrevet arkitektur, test-drevet utvikling, automatisert testing, code reviews, automatisert deployment, continuous integration og relaterte emner.

Thore liker å jobbe i team, men trives også å jobbe selvstendig. Han er positiv, initiativrik, løsnings- og serviceorientert og deler gladelig sin kunnskap med kollegene rundt seg. Thore sin lange erfaring innen IT-bransjen gjør at han ser forretningsprosesser og IT-løsninger i sammenheng.