Skip to main content
11. oktober 2022 | Livet i JPro

JPro på tur til Frankrike

Hva gjør du når planene går i vasken? Hele bedriften har gledet seg til årets tur - også stenger luftrommet?

Hvert år drar JPro på utenlandstur.

I år skulle vi til Frankrike, men to dager før avreise fikk vi beskjed om at flyet var kansellert 😭

Dag 1

De franske flygelederne streiket og vi kom oss derfor ikke inn gjennom det franske luftrommet. Takket være fantastiske reisearrangører og rask reaksjon i ledelsen ble det chartret et fly og vi fikk dra på tur allikevel! Vi landet i Genova og kjørte buss til Frankrike. Bussturen var hyggelig med quiz og godteri.

Vel fremme på den franske riviera ble vi servert enkel mat på stranden før vi ble delt inn i lag og plassert i RIB. Vi kjørte rett til øya St.Honorat. En vakker øy med rik historie. Her rakk vi akkurat en liten rundtur før vi dro tilbake til land for å sjekke inn på hotellet og slappe av litt før middag.

Middagen ble servert på en restaurant på stranden. Det var fantastisk å stikke føttene i sanden etter en lang dag. Tre retter mettere (og noen glass vin) finner vi veien tilbake til hotellet.

Dag 2 

Tid for flere eventyr!

Vi skal kjøre Mehari! Små veteran-biler fra 60-tallet. Vi får grundig innføring i håndtering av kjøretøyene før veibeskrivelsene deles ut og turen starter. Kvaliteten på veibeskrivelsen kan kanskje diskuteres. Flere kjørte feil, men alle fant heldigvis frem til slutt.

Første stopp var Moulin d'Opio hvor det produseres nydelige olivenoljer. Vi fikk smake på flere og fikk en kort innføring i prosessen. Vi fikk en liten gave før turen gikk videre opp til toppen av fjellet. Opp de svingete bakkene fikk de små motorene i Mehariene jobbe skikkelig og passasjerene nyte fantastisk utsikt! 

På toppen av bakken kom vi til en bitteliten middelalder-landsby med navn Gourdes. Her var et slott, trange smug og mange små butikker som solgte lokale varer. En virkelig sjarmerende plass! Slottet er fra det niende århundret så vi var nok ikke de første besøkende. Utsikten var helt fantastisk her. Vi kunne se skog, fjell og daler - helt ned til sjøen. Vi kjører videre til lunsj. Nok en plass med fantastisk utsikt! Vi er kanskje ikke lenger på toppen av fjellet, men vi er ikke nede riktig enda. Her på restauranten får vi også servert nydelig mat og drikke før bussen frakter oss tilbake til hotellet. Her er det lagt inn noen timer til egen disposisjon.

Hele bryggen på Belles Rives er reservert til oss. Runde bord er dekket rett ved vannkanten. Vi får servert velkomstdrinken akkurat i tide til å nyte solnedgangen på denne flotte plassen.

Dag 3

Tur på sykkel, til fots eller egentid var mulighetene søndag morgen. Etter dette ble vi fraktet til et annet hotell hvor vi fikk vår egen del av stranden. Bading, mat, drikke, sol og vann-scooter. Hvert sekund ble godt utnyttet før reisen tilbake til Norge.


Tusen takk for en veldig fin tur!

Livet i JPro

TIL TOPPEN