Skip to main content

QCon New York 2023

I mars 2021 besøkte jeg QCon London, en veldig bra konferanse som ga mersmak. Jeg bestemte meg for at neste gang skal jeg dra på QCon New York. Så nå, etter noen års pandemipause, ble endelig QCon New York arrangert. Denne gangen på Marriott hotell rett ved ikoniske Brooklyn bridge. Billetter ble bestilt på dagen de ble lagt ut i januar.


Arrangementet gikk over 3 dager, med 5 tracks per dag med parallelle sesjoner fra morgen til kveld. Som tidligere QCon er speakerlisten imponerende, mange kjente navn og de aller fleste jobber hos de store selskapene. Allikevel er innholdet ikke salgsdrevet. 

0823-QCon-New-York-JPro-1

Jeg fikk jo ikke deltatt på alle sesjonene, men de jeg gikk på var bra. Selv om ikke absolutt alt var passende for mine interesser så var alt av høy kvalitet. Blant mine favoritter har jeg plukket ut disse tre som var ekstra bra.

  • Alicia Dwyer Cianciolo, Tech lead @NASA snakket om kompleksitet i Artemisprogrammet. Alltid altid med kompleksitet og hvordan å håndtere det. Også romfart da. 
  • Lily Mara Engineering Manager  @OneSignal deler erfaringer fra overgang fra synk til asynk arkitektur i trafikktung tjeneste. Veldig ryddig fremstilling og interessant å høre på hvordan de løste typiske utfordringer med en kafkabasert arkitektur.
  • Atty Eleti og Sherwin Wu fra OpenAI. Med inspirasjon fra Steve Jobs presenterer gutta fra openAI flunkende nye funksjoner. Underholdende og aktuelt.

Mange av foredragene er forhåndsinnspilt og finnes på https://qconnewyork.com/#program

0823-QCon-New-York-JPro-2

QCon New York er en forholdsvis liten konferanse med tanke på antall deltagere. I år var det nok også færre enn tidligere år, antagelig på grunn av de mange oppsigelsene som har preget IT-bransjen i USA. Det var allikevel mye bra innhold, men det var nok litt mindre om nye trender og teknologier enn forventa. Det var imidlertid gode muligheter for å slå av en prat med foredragsholderne da det var 4 deltagere per foredragsholder. 

Konferansen var totalt sett meget godt organisert, både innholdsmessig og opplegget rundt. Det er også verdt å legge til at det igjennom hele dagen ble servert smakfull, variert og sunn mat. Kan ikke huske å ha fått måltider på porselen på tidlligere konferanser så det var med å løfte opplevelsen og vippe Javazone ned på 2.plass på IT-konferansenes kulinariske toppliste (beklager det, Anders og Jan Erik) Det var også mulig å bo på på konferansehotellet til en rabattert pris. Når det er sagt så er dette en meget kostbar konferanse, så bestill din billett med det samme den legges ut for å få størst rabatt.

Alt I alt vil jeg anbefale QCon og for min del håper jeg at jeg får anledning til å delta igjen, neste gang kanskje det blir QCon San Fransisco.

0823-QCon-New-York-JPro-3