Skip to main content
02. september 2022 | Blogginnlegg

Sommerprosjekt 2022

Denne sommeren har vi, Maren og Jens, vært så heldige å få jobbe på sommerprosjekt hos jPro. Vi er to studenter fra NTNU, der vi studerer Ingeniørvitenskap & IKT. 


Som navnet tilsier er dette en hybrid studieretning som kombinerer klassiske ingeniørdisipliner med IKT. Derfor var det veldig gunstig for oss å utføre dette prosjektet hos jPro hvor vi fikk tilegnet oss nyttig kompetanse innenfor relevante teknologier. Samtidig håper vi at arbeidet vårt også kan komme til nytte for jPro.

Prosjektet vårt, med navn Min Side, gikk over 6 uker. Her skulle vi lage en plattform, i form av en web-applikasjon, for de ansatte i jPro. Plattformen skal inneholde ulik informasjon knyttet til en ansatt. Vårt fokus har ligget på å lage en oversikt over ulike budsjetter de ansatte har, med tilhørende utgifter. Eksempler på slike budsjetter er hvor mye man kan bruke på mobil, pc og kompetanseutvikling. Teknologi-stacken som ligger til grunn for applikasjonen er React i frontend, og Kotlin og Spring Boot i backend, samt en MySQL database. Med andre ord; mye ny teknologi vi måtte sette oss inn i og lære underveis.

skjermene

Vi hadde oppstart av prosjektet 7.juni, hvor vi ble godt tatt i mot på Rebel av Steinar og Roger. Etter å ha fått satt opp utviklingsmiljøet var det bare å begynne kodingen av applikasjonen. I starten gikk det noe tregt, da det var mye nytt for oss å sette seg inn i. Som første steg av applikasjonen begynte vi å lage en navbar (hamburgermeny). Dette var en oppgave som i utgangspunktet ikke er av så stor størrelse, men som følge av vårt daværende nivå tok en del tid, og vi brukte bortimot hele første uka på dette. I startfasen benyttet vi oss mye av parprogrammering, noe vi fortsatte med til vi var omtrent halvveis i prosjektet. De neste ukene begynte arbeidet å gå gradvis raskere, og vi fikk lært flere konsepter innenfor både frontend- og backend-utvikling. 

Etter en startfase preget av en del knoting, samt planlegging av hvordan applikasjonen og databasestrukturen skulle se ut videre, begynte ballen å rulle raskere for hver dag som gikk utover prosjektet. Her skal Roger ha en stor takk for god oppfølging og veiledning underveis. I løpet av de siste ukene av prosjektperioden fikk vi implementert funksjonalitet for å opprette budsjetter med ulike karakteristikker, samt la ansatte få legge inn utgifter og redigere disse. Ut fra disse karakteristikkene og utgiftene lagde vi funksjonalitet for å beregne gjenværende beløp en ansatt sitter igjen med av et budsjett, i tillegg til hvor mye man har brukt siste året. En stor del av dette gikk først ut på å lage funksjonalitet i API-et med kobling mellom database og brukergrensesnitt. Å lage dette var utfordrende i starten, men vi la merke til god utvikling gjennom sommeren, noe vi tror vi vil få stor nytte av senere. Mot slutten av prosjektet gikk mye tid til å lage brukergrensesnittet for den nye funksjonaliteten, hvor fikk bryne oss på blant annet styling og lage funksjonalitet med fokus på god brukeropplevelse.  

I løpet av sommeren har vi også hatt flere hyggelige sosiale arrangementer med resten av jPro. Først og fremst har vi daglig hatt hyggelige, og ikke minst smakfulle, lunsjer i kantinen på Rebel. I tillegg fikk vi være med på sommerfest på Fornebu den første uken, hvor det var flere aktiviteter og morsom underholdning, i tillegg til deilig mat og drikke. Litt senere i juni var det også duket for sommerlunsj for alle ansatte på Fyr Bistronomi. Her ble det servert syvretters, hvor vi fikk alt fra sjømat til meksikansk i tillegg til god og forfriskende drikke. 

0922 sommerprosjekt 2022 kantina 

Alt i alt er vi veldig fornøyd med å ha gjennomført et morsomt og lærerikt sommerprosjekt. Vi føler at vi har jobbet med et prosjekt med riktig vanskelighetsgrad, med passende utfordringer hvor vi har lært veldig veldig mye nyttig vi kan ta med oss videre. I tillegg har vi blitt kjent med jPro og hvordan en relevant jobbhverdag kan se ut. Samtidig føler vi at vi legger fra oss et produkt som kan tas i bruk, og ikke minst videreutvikles, noe vi er veldig fornøyde med. Avslutningsvis vil vi takke jPro for at vi fikk muligheten til å jobbe her i sommer. Vi vil gjerne rette en ekstra stor takk til Steinar og Roger, som vi har tilbrakt mest tid med, og som har gitt oss veldig god oppfølging underveis! 

 

Hilsen Maren og Jens