Skip to main content

Posten Bring AS digital transformasjon: 4 nøkkelprosjekter ledet av JPro

Posten Bring AS er midt i en omfattende digital transformasjon, drevet av behovet for å modernisere sine IT-systemer og infrastruktur. Denne reisen omfatter flere strategiske prosjekter som tar sikte på å forbedre kundens opplevelse, øke effektiviteten og sikre høyere sikkerhetsstandarder. I denne artikkelen vil vi utforske fire av disse nøkkelprosjektene, deres bakgrunn, gjennomføring og resultater. Hvert prosjekt representerer en unik utfordring og mulighet for Posten Bring AS. Her er en oversikt over disse prosjektene, deres bakgrunn, gjennomføring, og resultater.


 • Teknologien vi brukte:

  • Microsoft Azure
  • Terraform
  • Azure Kubernetes Service
  • Azure Database for PostgreSQL
  • Azure Active Directory
  • HAProxy
  • OpenSearch
  • Dependency-Track
  • Spring Boot
  • Kafka
  • Bluetooth-teknologi (for Pakkeboks-tjenesten)
  • Kotlin (for Android-utvikling)
  • Swift (for iOS-utvikling)
  • Kotlin (for backend)
  • React (for frontend)

Prosjektfakta

Prosjekt 1: DevSecOps Plattform til E-Handel og Logistikk avdelingen.

E-Handel og Logistikk avdelingen i Posten Bring AS tok i 2021 initiativ til å modernisere sin IT-infrastruktur ved å migrere fra et eldre "on-premises" miljø til en skyløsning basert på Microsoft Azure. Denne overgangen var avgjørende for å forbedre skalerbarhet, fleksibilitet og sikkerhet for avdelingens applikasjoner og tjenester.

JPro tok rollen som "Agile Team Lead" og ledet et dedikert team gjennom hele transformasjonsprosessen. Deres ekspertise innen Azure-teknologi og erfaring med å implementere DevSecOps-prinsipper var avgjørende. JPro jobbet tett med produktledere og tekniske team for å definere og prioritere oppgaver, samtidig som de sørget for at den skybaserte plattformen ble implementert i tråd med beste praksis og sikkerhetsstandarder.

Resultater:

Teamet oppnådde flere nøkkelresultater, inkludert vellykket migrering av domener og databaser til Azure-plattformen. De forbedret også sikkerhetsnivået betydelig ved å implementere Azure AD-autentisering og krypteringsløsninger. Videre ble infrastrukturen optimalisert for å sikre høy tilgjengelighet og ytelse, med omfattende oppgraderinger av Azure Kubernetes Cluster og oppsett av loggarkiv for kostnadsbesparelser og sikkerhetsformål.

Prosjekt 2: Mybring.

Mybring er en sentral selvbetjeningsplattform for bedrifter som krever kontinuerlig utvikling for å møte kundenes behov og forventninger. Posten Bring AS satte derfor i gang med å modernisere og forbedre Mybring for å tilby bedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

JPro spilte en viktig rolle i dette prosjektet ved å bidra til migreringen av Mybring til Microsoft Azure-plattformen og implementere DevSecOps-prosesser. Deres tekniske ekspertise og erfaring med skyløsninger var avgjørende for å sikre en jevn overgang og optimal ytelse av plattformen.

Resultater:

Prosjektet resulterte i betydelige forbedringer i Mybrings funksjonalitet, inkludert forbedret bestilling, sporingsmuligheter og kundeservice. Gjennom optimalisering av infrastrukturen på Azure-plattformen kunne teamet oppnå bedre skalerbarhet, pålitelighet og sikkerhet for Mybring-tjenestene.

Prosjekt 3: Posten-appen.

Posten-appen er en essensiell del av Postens digitale økosystem og krever kontinuerlig oppdatering for å møte brukernes behov og forventninger. Et spesifikt fokus i dette prosjektet var å forbedre Pakkeboks-tjenesten, som er en viktig del av appens funksjonalitet.

JPro spilte en sentral rolle i utviklingen av Posten-appen, med spesielt fokus på integreringen av Pakkeboks-tjenesten og utvidelsen til det svenske markedet. Deres tekniske kompetanse og erfaring med mobilutvikling bidro til å sikre en smidig implementering av nye funksjoner og tjenester.

Resultater:

Som et resultat av prosjektet kunne teamet forbedre Pakkeboks-funksjonaliteten og tilby støtte for BankID-autentisering i Sverige. Dette bidro til å øke bruken og populariteten til Posten-appen blant brukere i både Norge og Sverige.

Prosjekt 4: Min side og adresser.

Selv om Posten- og Bring-appene er viktige, er det fortsatt behov for en solid web-løsning for å håndtere oppgaver som adresseendring og postadministrasjon. Dette prosjektet fokuserte spesifikt på å modernisere Min side på Postens nettsider og forbedre funksjonaliteten knyttet til adresseendring og postadministrasjon.

JPro bidro til dette prosjektet som en nøkkelutvikler med ansvar for å forbedre både frontend- og backend-delen av Min side. Deres tekniske kompetanse og erfaring med både backend- og frontend-utvikling var avgjørende for å sikre en helhetlig og brukervennlig løsning.

Resultater:

Teamet oppnådde betydelige forbedringer i "Min side", inkludert bedre dokumentasjon, oppdatering av biblioteker og forbedret overvåkning av tjenester. Disse tiltakene bidro til å øke kvaliteten, stabiliteten og ytelsen til "Min side" og adressetjenestene.

Vil du vite mer?
Kontakt oss

Vi tar gjerne en prat for å avdekke dine behov og snakke om hvordan vi kan løse dine utfordringer.

Steinar Hansen JPros CEO - profile bildet
Steinar Hansen
CEO
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

T: 906 83 146 

Roger Slaaen JPros COO - profile bildet
Roger Slaaen
COO
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

T: 934 45 707