Skip to main content

First Global Challenge 2023

8-10 oktober går First Global Challenge av stabelen i Singapore. Studenter fra over 190 land deltar i konkurransen. 

Konkurransen.

Tusenvis av studenter fra over 190 land samles i Singapore for å delta i en spennende konkurranse som fremhever viktigheten av fornybar energi. Singapore er i forkant når det gjelder bærekraftige initiativer, noe som gjør dem til et utmerket valg for årets tema, Hydrogen Horizons.

Les mer her: https://first.global/fgc/

Organisasjonen.

FIRST Global er en amerikansk veldedig organisasjon etablert av Dean Kamen, grunnleggeren av FIRST® (For Inspiration and Recognition of Science and Technology). Målet dens er å inspirere lederskap og innovasjon blant ungdom fra alle nasjoner ved å styrke dem gjennom utdanning innen vitenskap, teknologi, ingeniørvitenskap og matematikk, også kjent som STEM (Science, Technology, Engineering, and Mathematics).

Ved å fremme tverrkulturell kommunikasjon og samarbeid blant videregående skoleelever fra hele verden gjennom STEM, får de verktøyene de trenger for å sammen ta fatt på globale utfordringer og komme med løsninger som forbedrer livskvaliteten for alle. FIRST Global Challenge er en metode for å oppnå dette. Gjennom å samle disse fremtidige STEM-lederne i en engasjerende og samarbeidsdrevet konkurranse, understreker vi viktigheten, spenningen og anvendeligheten av STEM-utdanning. FIRST Global bruker robotikk som et pedagogisk verktøy for å bygge unge mennesker som har selvtillit, ferdigheter, kreativitet, mot og visjon til å gjøre viktige ting.

FIRST Global jobber også for å overtale ulike nasjonale myndigheter og organisasjoner over hele verden til å omfavne STEM-utdanning og støtte den gjennom investeringer i unge voksne som snart vil begynne å sette sitt preg på verden.

Frode Roxrud Gill som jobber hos oss har bidratt som mentor til det norske teamet som nå konkurrerer i Singapore. Han har tidligere vært veileder for ungdommene i en årrekke under FIRST Lego League, samt i 2021 som var første året laget ble spurt om å representere Norge i FIRST Global Challenge (det året var preget av covid-19, og lagene var derfor ikke samlet til konkurranse. I stedet møttes lag digitalt, i tillegg til at hvert lag måtte lage en nano-satelitt og sende denne opp i stratosfæren).

I år bidro Frode som mentor på en forberedende “sommerskole” og hjalp ungdommene med å sette opp det tekniske basert på REV Robotics og veilede dem i bygging av ulike generelle robotdeler de mente de kunne få bruk for. En av disse var en mekanisme for å samle opp baller, og denne viste seg å bli svært sentral da oppgaven ble sluppet i August (der de blir bedt om å lage en robot som kan plukke opp “hydrogen”- og “oksygen”-baller, legge disse i ulike beholder og flytte beholderene til fastsatt hjørne av banen.

Fra oppgaven ble sluppet har det gått slag i slag med ulike tidsfrister for sosiale medie-oppgaver, samarbeid med andre nasjoner og kontakt med norske politikere, før laget nå dro til Singapore for å konkurrere.

Her fra livesendingen: 

Til toppen