Skip to main content
09. september 2023 | Blogginnlegg

JavaZone 2023

Javabin og Macsimum imponerer igjen. Årets JavaZone var en stor suksess. 


Vi gleder oss til JavaZone hvert år. To fantastiske dager i spektrum spekket med interessante foredrag, god mat og underholdende stands. Det var også mange som besøkte vår stand i år. 

I år kunne vi by på egenutviklet spill med roboten Bit:Bot XL som kjørte rundt på en bane og samlet poeng. Inspirert av brettspillet RoboRally fikk vi trykket opp baner med rutenett som roboten kunne linjefølge, og besøkende kunne trekke kort og bestemme ruten roboten skulle kjøre for å samle flest mulig poeng. Rent teknisk ble roboten utstyrt med en RFID-leser koblet til I2C-porten, og det ble skjult RFID-kort under banen ved hvert kryss. I tillegg kunne vi sette ut vegger, og roboten ble utstyrt med en “støtfanger” med trykkbrytere for å detektere kollisjoner med veggene. Robotens hjerne var en micro:bit som ble flashet med microPython-kode. 

Vi trakk tre tilfeldige vinnere blant deltagerne som registrerte seg. Disse tre vant opphold på hytta vår på Hafjell en helg i mars 2024. Gratulerer! 

Årets JavaZone kunne også by på spennende foredrag. Våre favoritter var “Cracking the scalability wall” av Sanne Grinovero, “Software er fortsatt politikk” av Truls Jørgensen og Audun Fauchald Strand og selvfølgelig vår egen Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. sitt foredrag “Advent of code for the brave and true”.

Vi håper de som så Arturs foredrag synes det var en fengslende introduksjon og utforskning i “Advent of Code”-verdenen. I denne presentasjonen begav vi oss ut på en rask reise gjennom de interessante utfordringene, kreative visualiseringene og den algoritmiske mestringen som definerer "Advent of Code"-opplevelsen. Artur ønsket å inspirere både nybegynnere og erfarne entusiaster og tilby friske perspektiver på problemløsning innenfor "Advent of Code"-universet. 

For de som ikke kunne delta, finnes det fortsatt en mulighet til å fordype dere i "Advent of Code" her (https://vimeo.com/862065794). Takk for interessen, vi ser frem til å koble oss til igjen i fremtidige kode-eventyr.