Skip to main content
17. august 2023 | Blogginnlegg

Sommerstudentenes arbeid med hyttebooking-tjenesten - del 2.

Denne sommeren har vi, Sophie, Torbjørn og Ulrik, fått æren av å være en del av sommerteamet hos JPro. Alle tre av oss kommer fra forskjellige studiebakgrunner, men med en felles lidenskap for teknologi og løsningsorientert tenkning.


Vårt prosjekt, kalt "Hyttebooking", var å designe og utvikle en hyttebookingtjeneste. Målet var å lage en brukervennlig og effektiv plattform hvor de ansatte enkelt kunne sjekke tilgjengelighet, booke ønskede datoer og se oversikt over hvem som til enhver tid har booket de forskjellige enhetene på firmahytten til JPro på Hafjell.. 

Dette har vært en lærerik reise. I begynnelsen føltes fremdriften langsom, og vi brukte litt tid i starten med å ta i bruk ny teknologi og programmeringsspråk. Heldigvis kunne vi alltid henvende oss til kollegaer på kontoret for veiledning og fikk raskt hjelp. 

Før vi startet på selve kodearbeidet, lagde vi en grundig plan. Vi brukte mange A4-ark for skisser, idégenerering og forklaringer. Vi organiserte arbeidsflyten vår ved hjelp av en "To Do"-tavle, hvor vi noterte ned ulike "use cases" på Post-it lapper. Å flytte disse lappene fra "To Do" til "Ongoing" og videre til "Done!" ga oss en konkret følelse av fremgang. Når vi ser tilbake, blir vi imponert over hvor mye vi faktisk har gjort, noe den voksende stabelen av Post-it lapper bekrefter.

I arbeidet brukte vi ofte parprogrammering. Dette viste seg å være utrolig nyttig, da det tvang oss til å artikulere våre tanker høyt og klart, til fordel for både den som forklarte og de som lyttet.

 

studentene-del2.jpg

Vi må også gi en stor takk til Roger. Han var en uvurderlig ressurs, alltid tilgjengelig for spørsmål, og hans tilbakemeldinger var alltid treffsikre og konstruktive. 

I løpet av syv uker på kontoret har vi implementert mange funksjonaliteter til hyttebookingen. 

I første iterasjon ble det mulig å opprette, redigere og slette bookinger. Dette ble annonsert i slutten av juli, og er allerede blitt tatt i bruk av de ansatte med gode tilbakemeldinger. Videre har vi jobbet med «pending» bookings, som vil si at flere ansatte ønsker samme enhet i overlappende perioder. I likhet med vanlige bookinger, er det mulig å opprette og slette slike ønsker. I tillegg kan man ved hjelp av en «trekk»-knapp tilfeldig plukke ut en vinner av alle involverte i en overlappende periode. Funksjonaliteten til «trekning» er i startfasen, og det vil være behov for forbedringer. 

Underveis i prosjektet har vi også blitt godt kjent med mange i JPro-teamet. Først og fremst gjennom gode samtaler på kontoret og i kantinen på Rebel. I kantinen fikk vi også smake på den beryktede lunsjen. Den holdt opp til ordet og vi kan se tilbake på gode retter med mye variasjon og nye smaksopplevelser. I tillegg har vi vært så heldige å få være med på sommerlunsj på Nedre Foss Gård med hele flokken, samt en nydelig aften med middag på Vaaghals. Det vil mildt sagt bli en nedtur å reise tilbake til studenttilværelsen med havregryn og knekkebrød i sekken.

Nå som prosjektet er over for våres del, er vi stolte av hva vi har oppnådd. Ikke bare har vi levert en funksjonell løsning, men vi har også vokst som individer og som et team. Vi ønsker å takke JPro for denne fantastiske muligheten, og en spesiell takk til alle dere som har bidratt med veiledning, støtte og tålmodighet gjennom hele prosessen. 

Med håp om at «Hyttebooking» vil bidra til mange flere uforglemmelige øyeblikk på Hafjell takker vi for oss. 

Mvh Sophie, Torbjørn og Ulrik