Skip to main content
22. juli 2023 | Blogginnlegg

Sommerstudentene publiserte første iterasjon av hyttebooking-tjenesten.

JPro har en ettertraktet firmahytte i Hafjell som de ansatte virkelig utnytter til det fulle. Uansett om det er for skikjøring, sykling, eller å nyte den norske naturen, er hytten alltid et høydepunkt, med fullbookede lister til enhver tid. 


Delegering av hytten er blitt gjort på en noenlunde ineffektiv måte, det gode Excel-arket. Dermed har vi sommerstudenter, Sophie, Torbjørn og Ulrik, fått i oppdrag å lage en hyttebookingtjeneste som skal gjøre bookingprosessen enklere. 

Fem uker har gått siden vi ble tatt godt imot av de ansatte på bygget, og arbeidet har gitt resultater. Hyttebooking-tjenesten er publisert og Excel-arket kan forkastes. I første iterasjon av bookingsiden har vi implementert muligheten for å lage, redigere og slette bookinger.

I tillegg får de ansatte en god oversikt over hvem som har booket de ulike hytteenhetene til enhver tid og når det eventuelt er ledig. Gjennom utviklingen av bookingtjenesten har vi dokumentert fremgangen i prosjektet som vi gjerne vil dele.

Uke 1.

  • Etter mye prøving og feiling i starten var dette resultatet etter en uke.
  • Kalenderen var synlig i det minste, men foreløpig ingen funksjonalitet.

Oversikt av hyttebooking tjenesten - 1

Oversikt av hyttebooking tjenesten - 2

Uke 2.

  • To uker var gått og kalenderen viser bookinger med bruk av dummydata. 

 Oversikt av hyttebooking tjenesten - 3

Uke 3.

  • Tredje uke og kalenderen begynner virkelig å ta form. Dummydata er nå blitt reelle bookinger, og man kan hente informasjon om bookingene på de ulike dagene.

 Oversikt av hyttebooking tjenesten - 4

Oversikt av hyttebooking tjenesten - 5

Uke 4.

  • Etter fire uker er ny funksjonalitet blitt implementert, man kan nå redigere og slette egne bookinger. 

 Oversikt av hyttebooking tjenesten - 6

Uke 5.

  • Fem uker unnagjort og her ser man sluttresultatet som gir deg mulighet til å lage, redigere og slette bookinger. 

Oversikt av hyttebooking tjenesten - 7Oversikt av hyttebooking tjenesten - 8

Hyttebookingsiden er på god vei, men på ingen måte ferdig. Med andre ord har vi nok å ta tak i de siste ukene hos JPro. Videre kommer vi til å jobbe med integrasjon av «pending» bookings, når flere ønsker samme dato.

Men før den tid tar vi oss en velfortjent ukes fri, før vi legger inn en siste innsats før skolestart. Vi vil gjerne takke alle som har bidratt underveis, uten dere hadde vi ikke kommet der vi er nå. Ha en fortsatt fin sommer!

Hilsen sommerstudentene,
Sophie, Torbjørn og Ulrik